Choroba lokomocyjna

choroba-lokomocyjna_wiem_o_zdrowiu

Forum -> choroba lokomocyjna u niemowlaka

Tytuł:choroba lokomocyjna u niemowlaka
Autor:Hania
7.9.2011, 18:08
Moja córeczka (12-mcy) ma chorobę lokomocyjną. Zaczyna wymiotować nawet po przejechaniu kilku kilometrów, dodam że kupiliśmy już fotelik przodem do kierunku jazdy i niestety nie pomogło. Jak wy sobie z tym problemem radzicie.

Tytuł:choroba lokomocyjna u niemowlaka
Autor:Aleksandra
15.1.2012, 22:21
Zaciekawiła mnie powyższa wypowiedź, ponieważ moje dziecko ma również problem z jazdą, który zaczął się również jak córeczka miała 12 miesięcy. Teraz ma już 19 miesięcy i nadal jeździ w pierwszym foteliku kołysce ponieważ nie przekroczyła wagi 13 kg i głowa jej nie wystaje. Właśnie powoli przymierzamy się do zakupu kolejnego fotelika w przedziale wagowym 9-18 kg i zastanawialiśmy się czy zmiana na fotelik przodem cokolwiek zmieni. Stąd też moje pytanie czy zauważyliście jakąkolwiek różnice po zmianie fotelika na przodem do kierunku jazdy? Rozumiem z powyższej treści, że dziecko i tak nadal wymiotuje i ma problem, ale czy dolegliwości są mniejsze niż przy jeździe tyłem do kierunku jazdy, np. dziecko rzadziej wymiotuje? Jeśli chodzi o nas to w dalekie trasy staramy się jeździć nocą jak dziecko śpi, wtedy nie ma problemu. Ostatnio podawaliśmy również syrop lokomotive i dziecko nadal się denerwowało, ale przynajmniej nie wymiotowało, więc można powiedzieć, że lek jest skuteczny. Są też leki homeopatyczne jak np. cocculine, wszystkie te leki są niby od 3 lat, ale młodszym można podać mniejszą dawkę. Nie próbowałam jeszcze zaklejania pępka, ale chyba spróbuje, choć podobno działa tylko na krótsze trasy.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

choroba-lokomocyjna_ciekawostki

Ciekawostki

Autyzm
Rozpoznanie autyzmu skupia się głównie na bardzo wnikliwej obserwacji zachowania oraz rozwoju dziecka, jego metod komunikowania się się z rodziną oraz otoczeniem. Autyzm jest bardzo ciężko rozpoznać, ponieważ jego objawy są bardzo różne. Niektóre z nich występują jako objawy innych chorób, które trzeba wykluczyć.

Czy wiesz, że...

Stwardnienie rozsiane, potocznie zwane przez lekarzy SM od łacińskiej nazwy: sclerosis multiplex. Jest to przewlekła i zapalna choroba obwodowego układu nerwowego, najczęściej występująca u ludzi młodych miedzy 20 a 40 rokiem życia.

Polecamy

Akromegalia
Rozpoznanie akromegalii opiera się na typowym obrazie klinicznym. W przypadkach wątpliwych pomocne mogą być zdjęcia rentgenowskie rąk, stóp i czaszki. Należy wspomnieć, że zawsze wykonywane jest zdjęcie rentgenowskie czaszki i badanie okulistyczne z oceną dna oka i pola widzenia barwy białej i czerwonej.

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. Po wielu testach stwierdzono, że metamizol jest to bardzo skuteczny lek przy walce z silnym bólem różnego pochodzenia. 500 mg substancji czynnej metamizol znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu.